16 Temmuz 2012

MİDİLLİ (LESVOS) ADASI





Midilli ye vize alımı için gerekenler; 
Ayvalık limanında otogarın hemen yanında bulunan Jale Tour dan Eşref Jale kaptanın Midilli yolculuğunuzda en önemli mihenk taşı olduğunu belirtmekle başlamalıyım. Vize işlemleri için en az bir gün önceden pasaportunuzu ve Nüfus kağıdınızı başvuru formunuzu Jale tour yetkililerinine iletmeniz gerek. Size tavsiyem saat 19:00 gibi kalkan gemi saat 21:00 gibi Midilliye yanaşıp işlemleriniz tamamlanabileceği için booking.com dan 1 gecelik Midilli otellerinden birinde yer ayırtmış olmanız gerekecek. Rezervasyonunuzu da Jale tour ile paylaşırsanız hiç bir eksiğiniz kalmamakta kişi başı gidiş dönüş ulaşım ve vize ücreti 110 Euro tutmakta. Yeşil pasaportunuz var ise ulaşım 30 Euro (gidiş-dönüş)






Tüm işlemleriniz tamamlandıktan sonra sadece pasaport ve biletinizle Ayvalık Deniz hudut kapısında gemi kalkış saatinden en az 1 saat önce bulunmanız yeterli olacaktır.

Midilli de ilk gün

Saat 21:00 gibi limana yanaşmanın ardından vize alımı için sıraya girerek görevlilere kaç gün kalacağınız konusunda doğru bilgi vermeniz gerekmekte. Benim tavsiyem maximum süreyi söylemeniz olacaktır. Adayı beğenip 1-2 gün tatilinizi uzatmak isteyebilirsiniz..

İlk gece otelinize yerleştiğinizde ki hemen araç kiralamamanızı tavsiye ederim. Rembetis restaurantta yemek yemeniz olacaktır. 4 kişi uzo ile beraber tüm mezeler ve deniz mahsülleri 69 Euro hesap ödedeğimizi söylesem sanırım başka yer tercih etmeyeceksinizdir.






Rembetis harici hiç bir yerde işte budur dedirtecek tadı alamayacağınıza söz veririm.. Monkey club ardından gecenin tadına varmanız için güzel bir seçenek. Lazy Fish  bar adında içkinin kıvamından bira içi tekila shot yapabileceğiniz bir mekan daha var umarım şansınız yaver gider.  Ve umarım bara ait fotoğraflar size yardımcı olabilir.:)http://www.facebook.com/groups/40763132523/



Be happy cafe. Artık onlar arkadaşımız karı koca ve kızları o kadar candan insanlar ki mutlaka onların Fredittco frappelerini denemelisiniz. Limanda katedralin hemen karşısında zaten bir çok club ve cafe liman etrafında toplanmış biçimde yelkenlileri seyredebilirsiniz.


                                       
Şansımıza Molivos limanında da restaurantları olan aile bizi Molivos a kadar arabaları ile götürmeyi teklif ettiler. İnanılmaz sıcak kanlı bir aile ile karşılaştığımız için şanslıydık doğrusu. Molivos midilliye 56 km olan bir sahil kasabası ama gece kalenin ışıkları ile kasaba farklı bir rüya cennetini andırıyor. Otel Adonis çok güzel balkonları olan ve kaleyi gören odaları ile muhteşem bir tat verecektir tatilinize. Taş evlerden oluşan kasaba dinlenmek ve keyifli vakit geçirmek için ideal.




Adonis otel oda fiyatı 35 Euro kahvaltı dahil ve kepenkleri kapadığınızda uyumak için ideal ortamı da yakalamış olacaksınız. Çevrede görebileceğiniz 2 güzel plaj var hemen otelin arkasında Molivos plajı ve 8 km mesafede Anoxos plajı 7,5 km ileride ise Petra plajı

Petra plajı kalabalık ve bazen dalgalı olmakla beraber güzel bir kasaba taş kayalık üzerinde yer alan klise de görülmeye değer. Anoxos ise plajın sonundaki restaurantları ile görülmeye değer ve muhteşem bir deniz ile sizi kucaklamakta minik değirmenini de göz ardı etmemek gerek.
MOULINE ROUGE

MUSAKKA

KIRMIZI ŞARAPLI İZMİR KÖFTE
BULABİLECEĞİNİZ EN İYİ BİRA VE GREEK SALAT






Ve Petri de güneş batırma zamanı Molivos dan kiralaığımız motor ile Petri Petraya 2 km mesafede bir dağ köyüne düşürüyoruz yolumuzu. Manzara muhteşem güneş batımında orada olmak ise büyük bir ayrıcalık. Dağdan tüm koy ve ortada yer alan küçük adacık görünmekte ve güneşin batışında görebileceğiniz tüm renklerle bezenmiş olarak sizi kucaklamakta. 
Molivos kalesinden günbatımını seyretme ayrıcalığını da yakalamalısınız. Limanın görüntüsü kaleden oldukça başarılı. Limanda bu ahtapotları bir yandan kurumaya bırakıp bir yandan güzel mezeler ve uzo ile rengarenk kayıklaın arasında akşam yemeğinizi yiyebileceğiniz güzel bir restaurant
CACIKI -REEK SALAT- AHTAPOT DOLMASI-SARMA- 
BARBUNYA PİLAKİ VE SAMARA UZO

GÜNEŞTE KURUTULAN AHTAPOTLAR

MOLIVOS RESTAURANT 

Petra Plajı
Petra plajında Eftaliou pansiyon inanılmaz bir kadın karşılıyor sizi, Türkleri ve güler yüzlü insanları tercih ediyor ücret de ona göre belirleniyor. :) Bahçeye açılan bir odada 25 Euro oldukça iyi bir fiyat hem de denize sıfır bir konumda şezlonglar masalar emrinize amade sabah saat 06:00 da deniz keyfi gece 01:00 de deniz keyfi keyfinize keyif katmak için daha iyisini bulmak zor.
PETRA EFTALIOU PANSİYON

Petra kasabasında bir restaurant turistik bir ziyafet sunuyor. Üzgünüm videoların hepsini paylaşamıyorum ama sandelye dansına kadar sizi oyunlarının içine katan bir şov izleyebilirsiniz.

GREEK DANS VİDEOSU
SKALA KALLOINI
Petra akşamları latin dasları çalan barda son buluyor genelde. 5 gün süren Midilli tatili Skala Kalloini üzerinden tekrar Midilliye dönüşle akşam saat 19:00 gemisine yetişmek üzere siesta zamanına rastladı. Genelde tüm dükkanlar cafe , pastane ve restaurantlar hariç saat 14:00 - 16:00 arası siesta nedeni ile kapalı. Son kez Rumbetis Restaurant da mezelerin ve grill ahtapotun tadına doyarak fava ve otlar, ada köftesi tadarak midemizi şenlendirdik. Midilli keyfi Ayvalıkta özlemini duyduğumuz çay ve kahve molası ile son buldu. Size de keyifli tatiller dileriz.

1 yorum: