24 Ekim 2013

OCTOBERFEST 2013 -MÜNİH





Bu sefer rotamızı Münih'e çeviriyorum.Yıllardır duyduğum dünyaca ünlü bir festival olan Octoberfest Münih'e gidiyorum.
Dikkat bu festival adamı BİRAKOLİK yapabilir.Festivalin her yerde taklidi var hatta Stuttgart da yapılana gittim,Münih deki gerçeği ile alakası bile yok.Bence herşeyin orjinali güzeldir.Festival her yıl 21 Eylül-6 Ekim tarihleri arasında yapılıyor.Öyle bir festival düşünün ki dünyanın heryerinden milyonlarca insan aylar önce rezervasyon yaptırsın.2013 yani benim katıldığım zaman 6 milyon dan fazla insan ziyaret etmiş.



Festival alanı çok büyük sayısız devasa bira markalarına ait çadırlar kurulmuş düşünün,aylar öncesinden rezervasyon yapılmış içeri girmek belki mümkün ama yemek yemek veya bira içmek için masanızın olması şart.Masanız yoksa sipariş veremiyorsunuz.Deliler gibi bira içilen kızarmış tavuk,sosis ve simit yenen dev çadırlar.





Herkes Bavyera ya özgü yöresel kıyafetler içinde canlı müzik eşliğinde litrelik biralarını içip marşlar söylüyorlar.


Litrelik dedim musluklardan oluk oluk akan biralar festival için hazırlanmış dev tanklardan akıyor ve sadece tek tip bardak var o da 1 litre...standart ufağı yok.Bira alkol derecesi %6-7 arasında.Ama insanlar çılgınlar gibi bira tüketiyor.Kafanızda canlanmadıysa şöyle anlatayım hemen 6 milyon kişi ziyaret etmiş ve 7 milyon litre bira tüketilmiş tabi bu resmi rakamlar,festivale gelirken marketlerden alınıp içilenler dahil değil.Biranın fiyatı bize göre biraz yüksek ama diğer ziyaretçilere de öyle galiba festival alanına gelirken herkes elinde biralarıyla altlık yaparak geliyorlar.






Dünyaca ünlü bu bira festivali aslında 1810 yılında Bavyera prensi Ludwing ile Saksonya prensesi Teresa nın evlenmesini kutlamak amaçla başlamış ama ne kutlama...
Çadırların dışında da başka bir dünya var.Her türlü yiyecek ve hediyelik eşya dükkanları yer alıyor.Festival alanına dışardan alkol alınmıyor ve çadırların haricinde de satılmıyor.Adamlar diyorki rezervasyonun varsa veya şansın varsa masadaki insanlar seni kabul ederse içebilirsiniz.
Özellikle şişe geçirilmiş balık pişiricileri dikkatimi çekti.Daha önce hiçbir yerde rastlamadım.






Yerde uzunlamasına köze yerleştirilmiş üzeri kalın tuzla bulanmış şişe geçirilmiş balıklar.Değişik bir lezzet balıklar sulu sulu tabak yok yağlı kağıtta servis ediliyor.3 çeşit balık mevcut:Levrek,palamut ve alabalık





Litrelerce bira canlı müzikler eşliğinde danslar heryer de eğlencenin olduğu 16 günlük Octoberfest her insanın bir kere görmesi şart.



İçeride çevirmeye takılabillirsiniz tabiki şaka sadece araç kullanacaklar için isterseniz promil ölçtürebilirsiniz :)Bira festivaline gelip de 0 promil çıkmak ne mümkün zaten biz metro kullanıyoruz.


Festivalde atıştırmalık diye geldi paylaşmak istedim.














1 yorum:

  1. đồng tâm
    game mu
    cho thuê nhà trọ
    cho thuê phòng trọ
    nhac san cuc manh
    số điện thoại tư vấn pháp luật miễn phí
    văn phòng luật
    tổng đài tư vấn pháp luật
    dịch vụ thành lập công ty trọn gói

    Minh Linh thuật là một loại công phu kỳ quái. Nó không có bất kỳ uy lực gì nhưng nó lại có thể phát hiện được tất cả những lời nói dối! Đây là một môn công phu mà Tam Tinh Thánh tộc lưu lại. Nó có thể đảm bảo cho người nắm giữ Minh Linh thuật sẽ không bị bất cứ kẻ nào lừa gạt.

    Nhưng dưới sự giám định của Minh Linh thuật, Sở Dương phát hiện những lời nói của Thiết Bổ Thiên mỗi câu đều là sự thật!

    Bên trong lời nói của hắn tuy có rất nhiều sơ hở và có rất nhiều thứ không thể lý giải được, nhưng sự tình kỳ quái lại nằm ở chỗ đó. Nếu đổi lại là bất kỳ ai thì cũng đều có thể nhìn thấy những sơ hở thật lớn ở trong lời nói của Thiết Bổ Thiên, nhưng những đó lời nói đó lại đều là sự thật trăm phần trăm!

    Chẳng hạn như vị hoàng đế Thiết Vân kia vì sao sau trọng thương lại phải giết chết ái thê của mình? Vì sao phải đem chém hết cả nhà của sáu đứa con gái? Vì sao phải huyết tẩy hoàng cung?

    Tất cả những chuyện đó đều là không thể lý giải và cũng không thể nói rõ được! Nhưng đó lại là sự thật!

    YanıtlaSil