7 Kasım 2011

UCUZ UÇAK BİLETİ VE TÜM SEYAHATLERİNİZ İÇİN BİLMENİZ GEREKENLER - 2

Devamı....



Kaliteli UçunTüm havayolu şirketlerinin aynı kalitede olduğunu söylemek birilerine haksızlık olur. Havayolu ligindeki durumu öğrenmek için yüzlerce havayolu şirketini, koltuk konforundan yemeklerin lezzetine, tuvaletin temizliğinden kabin ekibinin misafirperverliğine varana dek sıkı bir teste tabi tutan airlinequality.com'dan yardım alabilirsiniz.

Gemi YolculuğuBir gemi seyahati planlıyorsanız mümkün olduğunca erken rezervasyon yaptırın. Bazı firmalar gezi takvimlerini bir yıl öncesinden duyuruyor ve erken rezervasyonda yüzde 60'a varan indirimlerin yanı sıra ücretsiz ekstralar sunuyor. Erken rezervasyona bir de peşin ödeme eklenirse yaklaşık yüzde 15'lik bir indirim daha sağlanabilir. Erken rezervasyonun mümkün olmadığı durumlarda ise son dakika fırsatlarından yararlanmayı deneyin. Çoğu zaman ipleri bir seyahat acentesinin eline bırakmak umduğunuzdan daha karlı olabilir. Çünkü onlar cruise şirketleriyle sıkı ilişkiler içindedir ve kendi başınıza elde edeceklerinizden fazlasını sizin adınıza isteyebilirler.


Denizde Değer için YaşamEğer bir geminin fiyatı öncelikli derdinizse, belli bir kabin rezervasyonu yerine kategori garantili bir rezervasyonu deneyin. Bu sayede, tüm diğer odalar satıldıktan sonra bu kategorideki en uygun fiyatlı kabini alabilirsiniz. Giriş işlemlerinizi yaptırıncaya kadar neyle karşılaşacağınızı bilmediğinizden böyle bir uygulamanın tabii ki beraberinde riskleri de getirdiği söylenebilir.



Gemide Tek BaşınaTek başınıza deniz yolculuğu yapmayı düşünürseniz, deniz taşımacılığı şirketlerinin tek başına seyahat edenler için ek ücretler kestiğini hatırlatalım. Aman dikkat! Bu ek ücret yüzünden, çift kişilik bir kabinin kişi başına düşen ücretinin %10 ve hatta bazen %100 daha fazlasını tek başınıza seyahat ederken ödeyebilirsiniz.


QE2 gibi eski tip gemilerde bulunan tek kişilik odaları önceden rezerve etmeye çalışarak bu ücret fazlalığından kurtulmayı deneyin. Ancak, bu tek kişilik odalardan birini kapabilmeniz için 8 ya da 10 ay evvelinden rezervasyon yaptırmanız gerektiğini hatırlatalım. Geç kaldığınız takdirde, seyahat acentenizden sizin için en düşük ücret ilavesi olan şirketleri bulmasını isteyebilirsiniz.


Cruise şirketlerinin yalnız gezginlere sunduğu bir diğer teklif onlara aynı cinsiyetten bir kabin arkadaşı bulmak. Bu teklif herkesin hoşuna gitmeyebilir ama çift kişilik kabinlerde ekstra ödemeden kalmayı sağlıyor.


Yakın LimanYolculuğun başladığı ve sonlandığı liman, ülke sınırları içinde olursa havayolu yolculuğunun gereksiz masrafından, havalimanı telaşından ve uçuş yorgunluğundan kurtulursunuz. Fazla uzaklara gitmeden gemi yolculuklarının işlek limanları İstanbul veya Kuşadası'ndan denizlere yelken açabilirsiniz.




Raylarda Daha Az Ücrete GezininEurail geçişleri sadece düşük kalitedeki devlet trenleri için geçerli değil. Bilet sahipleri, geçiş hakları bulunan ülkelerde, yüksek hızda, birinci kalite ve özel trenlere binebiliyorlar.


Örneğin, İtalya ve Fransa arasında Artesia; Almanya, Belçika ve Fransa’da Thalys, İngiltere ile Fransa arasındaysa Eurostar var. Geçiş kartı sahipleri 20 dolardan az bir ücrete koltuk parası ödedikten sonra rahatlıkla bu trenlerde yolculuk yapabilirler.


Treni KaçırmayınAvrupa'da hızlı trenle seyahat etmeyi düşünüyorsanız tren biletlerinizi en az iki hafta önceden ayırtın. Bu trenlere doğrudan rezervasyon yapmak kolay olmadığından http://www.raileurope.com'a/ tıklayarak biletlerinizi internet üzerinden satın almayı tercih edin.

Deniz Yolculuğunuzda Uygun Fiyata SPAPek çok deniz taşımacılığı şirketi SPA’larında liman ziyaretleri sırasında günlük indirimler uyguluyor. Herkes karadayken; siz %20 indirimli yüz bakımı, masaj ya da sauna hizmetlerinden faydalanabilirsiniz. Son dakikaya kadar beklerseniz, yer bulamama riskiyle birlikte, daha fazla indirim alabilirsiniz.


Kendinizi Pasaport Karışıklıklarından KoruyunEğer pasaportunuzun süresi gelecek altı ay içinde doluyorsa ve siz de yurt dışına seyahate gitmeyi amaçlıyorsanız, gideceğiniz ülkenin pasaport kurallarını mutlaka kontrol edin. Bazı ülkeler, pasaportunuzun giriş yaptığınız tarihten itibaren üç ay ile altı ay arasında geçerli olmasını zorunlu kılıyor. Endonezya, Filipinler ve İsrail gibi ülkeler, ülkeye giriş yaptığınız ilk günden başlayarak pasaportunuzun altı ay süresince geçerli olmasını zorunlu kılıyor. Pasaport bilgileri için, gideceğiniz ülkenin konsolosluğunu direkt arayın.


Otel Odanızın Ne Kadar Sessiz Olacağını Tahmin Etmeye ÇalışınSes Geçirme Katsayısı (SGK) duvar, kapı ve pencerelerin ne kadar ses geçirdiğini ölçmeye yarayan bir sayı. Ölçülen birim SGK ne kadar yüksekse odanız da o kadar sessiz olacak. Bir başka deyişle, odanızın skoru 50 üzeri olmalı ki yan odadan gelen en yüksek sesi bile emerek size ulaştırmasın.


34 altı ölçümler, kağıt inceliğindeki odalara ve uykusuz gecelere gönderme yapar haberiniz olsun. Kimpton Otelleri, bu alanda öncü. Grup 2006 Eylül’ünde Washington DC’de açtıkları Palomar Oteli’nde odalardaki camları ikiye çıkartmak ve duvar sabitlerini güçlendirmek için 1 milyon dolardan fazla harcama yaptı. Palomar’ın tüm bu çabalar sonunda 60 SGK ölçümüne sahip olduğunu söyleyebiliriz.


Spotu X Belirlerhttp://www.viamichelin.com/ üzerinden Avrupa’daki hız tuzaklarını yakalayın (tabii ki kimse hız yapmıyor). Site, gerçek sürüş zamanlı detaylı haritalardan günümüzde yollarda kullanılan trafik işaretlerine, gaz ve vergi ücretleriyle yolunuz üzerindeki hız tespit kameralarının tam yerine kadar pek çok şeyi bir arada bulunduruyor.


Enerjinizi Sadece Gerekli Belgelerinizi Koruyup Kollamaya HarcamayınPasaportunuzun ve sürücü ehliyetinizin bir kopyasını yanınızda taşımanız gerektiğini çoktan biliyorsunuz. (Ne kadarımızın bunu bildiği halde başardığı ise bir başka hikaye.)


Bu Konuya Kesin Bir 21. Yüzyıl Çözümü:Belgelerinizin elektronik tarama yoluyla dijital bir dokümanını oluşturun ve bu envanteri elektronik posta hesaplarınızdan birine yollayın. Kimliklerinizi Winzip gibi bir programla elektronik olarak tarayın ve koruyun. Daha sonra da dünyanın neresinde olursanız olun erişebileceğiniz bu dokümanların sıkıştırılmış versiyonlarını kendinize e-mail olarak yollayın ya da http://www.ekit.com/ gibi kendinize özel bir şifreyle her yerden ulaşabileceğiniz bir servis sağlayıcısına yükleyin.


Millerinize Sahip ÇıkınPek çok havayolu şirketi 18 ay boyunca kullanılmayan milleri yok sayar. Millerinizi kaybetmemek için havayolu şirketlerinden gönderilen size özel bültenler için elektronik posta kutunuzu sıklıkla yoklayın. Ya da http://www.awardwallet.com/ gibi ücretsiz hizmet veren internet sitelerine millerinizin, puanlarınızın son kullanma tarihlerini girerek iş işten geçmeden sitenin sizi uyarmasını sağlayın.


Döviz Alırken Gözünüzü AçınParanızı gittiğiniz ülkenin para birimine çevirirken başvurabileceğiniz en kötü yer kaldığınız otelin resepsiyonu. Bunun yerine birkaç döviz bürosunun kurlarını karşılaştırıp ondan sonra harekete geçmek de fayda var. Her döviz alışınızda ufak bir bedelin tutara eklendiğini unutmayın. Paranızı peyderpey dövize çevirmektense bu işi tek seferde halletmek daha mantıklı. Büyük meblağlı döviz alımlarınızı nakit para yerine kredi kartınızla yaparsanız ekstra ücretlerden tamamen kurtulmuş olursunuz.


Vergisiz Alışveriş YapınAmerika Birleşik Devletleri'nde her eyalette vergisiz alışveriş yapmak mümkün değil. Ama hala satın aldığınız ürünler için ödediğiniz vergiyi size iade eden ülkeler var. Ülkeden ülkeye değişiklik gösteren uygulamalar için premiertaxfree.com'dan bilgi alabilirsiniz. Havalimanını Tanıyın: Uçuşunuz aktarmalı olsun ya da olmasın gideceğiniz havayollarını tanırsanız yolculuğunuz ciddi ölçüde kolaylaşır. Havalimanlarının internet sitelerinden mağaza, restoran bilgileri ve benzeri detayları öğrenebilir, terminal haritalarına ulaşabilirsiniz.


Otel Ücretlerini KıyaslayınUçak biletleri gibi otel odası ücretleri de günden güne değişiklik gösterebiliyor. Neyse ki onları da internet üzerinden karşılaştırabilmek ve son dakika fırsatlarını yakalamak mümkün. http://www.kayak.com/ ve http://www.hotels.com/ size bu kolaylığı sağlıyor. En iyi fiyatı arıyorsanız siz yine de otel resepsiyonlarını ya da seyahat acentelerini aramaktan geri durmayın, internette olmayan cazip bir teklif sunabilirler.


Otomobil Kiralamanın İncelikleriÇok gerekmedikçe havalimanından otomobil kiralamayın. Çünkü havalimanı ofislerinde otomobil kiralama ücretleri diğer ofislere göre yüzde 45'e kadar daha pahalı olabiliyor. Eğer planınıza uygunsa günlük kiralamalar yerine saatlik kiralamaları, büyük şirketler yerine yerel acenteleri tercih edin. Önemli bir not, bazı ülkelerde zorunlu kılınan Uluslararası Sürücü Belgesi, Türkiye Turing ve Otomobil Kurumu'ndan kolaylıkla alınabiliyor.


Sağlığınızı Sağlama AlınYola çıkmadan en az 4-6 hafta önce, özellikle varış noktanız egzotik bir ülkeyse, olası hastalıklara karşı önleminizi alın. Gerekli aşıları yaptırma, önlem alma ve yurt dışında doktor bulma konularında sizi yönlendirebilecek en doğru adres hastanelerin seyahat sağlığı klinikleri. Dünya Sağlık Örgütü'nün internet sitesinden (http://www.who.org/) gideceğiniz bölgeye ilişkin bilgi edinebilirsiniz.


Türkiye'ye Vize Uygulamayan ÜlkelerSon diplomatik girişimlerle beraber Türk vatandaşlarından vize istemeyen ülkelerin sayısı arttı. Vize dersi olmadan seyahat planlarınıza dahil edebileceğiniz 58 ülke şunlar: Antigua-Barbuda, Arjantin, Arnavutluk, Bahamalar, Barbados, Belize, Bolivya, Bosna-Hersek, Brezilya, Ekvador, El Salvador, Fas, Fiji, Filipinler, Guatemala, Güney Afrika Cumhuriyeti, Gürcistan, Haiti, Hırvatistan, Honduras, Hong Kong, İran, Jamaika, Japonya, Karadağ, Katar, Kazakistan, Kırgızistan, Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti, Kolombiya, Kore Cumhuriyeti (Güney Kore), Kosova, Kosta Rika, Libya, Lübnan, Makau Özel İdare Bölgesi, Makedonya, Maldivler, Malezya, Mauritus, Nikaragua, Pakistan, Palau Cumhuriyeti, Paraguay, St. Vincent-Grenadines, Singapur, Solomon Adaları, Sri Lanka, Suriye, Svaziland, Şili, Tayland, Trinidad-Tobago, Tunus, Tuvalu, Uruguay, Ürdün veVenezuela.


Wings Fırsatlarından FaydalanınBiletinizi ister Wings’le ister mil puanlarınızla alın Wings’e özel hava alanı hizmetlerinden faydalanabiliyorsunuz. Böylece havalimanında da Wings konforundan mahrum kalmıyorsunuz. Vale Parking hizmeti ile havaalanına kendi aracınızla rahatça gelip anahtarınızı valeye bırakarak park yeri aramakla vakit kaybetmiyorsunuz. İstanbul, Ankara İzmir ve Antalya'da, Axess Shuttle konforuyla havalimanı transferinizi yapabiliyor, istediğiniz saatte istediğiniz adresten alınıyor, istediğiniz adrese bırakılıyorsunuz. Wings Primeclass Lounge hizmeti sayesinde uçağınızı beklerken geçirdiğiniz zaman keyfe dönüşüyor.

Seyahat Çantasının Olmazsa OlmazlarıYanınıza resmi evraklarınızın birer kopyasını almadan asla yola çıkmayın. Reçeteli ilaçlarınız varsa seyahatiniz boyunca size yetecek kadarını yanınızda taşıdığınızdan emin olun. Yola çıkmadan önce elektronik cihazlarınızın çalışıp çalışmadığını kontrol edin. Hafıza kartlarını boşaltın, bataryaları şarj edin. Güç kablolarını, şarj aletlerini ve yedek pilleri unutmayın.


Ağırlığı Akıllıca DağıtınAğır eşyalarınızı valizinizin en altına yerleştirin. Ayakkabılarınızı ayakkabı torbalarına koyarak, kot pantolonlarınızı yuvarlayıp rulo haline getirerek çantanızın dibine koyun. Hafif parçalar üstte kalsın.


Organize Olunİç çamaşırları, kozmetikler gibi belirli eşya gruplarını küçük çantalarda bir arada tutun. Böylece hem havalimanı güvenliğinden geçerken kolaylık olur hem de aradığınız şeyleri nerede bulacağınızı bilirsiniz. Tüm valizinizin kötü kokmaması için yanınıza kirli çamaşır torbası almayı unutmayın.


Ekstra Ücretlerden KurtulunBagajınız ağırsa havalimanında fazladan para ödemektense onu gideceği yere UPS, FedEx gibi kargo şirketleriyle ulaştırmayı deneyin. Böylesi çok daha ucuza gelebilir. Üstelik kayıp bagaj kabusunu yaşama riskiniz hayli düşer. Havayolu şirketi kulaklık için ekstra ücret talep ediyorsa el çantanızda kendi kulaklığınızı taşıyın.

2 yorum:

  1. online olarak uçak bileti sorgulama ve satın alma çok hızlı bir şekilde büyüyor
    ATLASJET Atlasjet Uçak Bileti
    BORAJET Borajet Uçak Bileti
    OTOBÜS Otobüs Bileti
    https://www.xn--3havaliman-6ub.com/ucak-bileti

    YanıtlaSil
  2. Slotty Limited Casino Resort, Washington, D.C. - JamBase
    Slotty 경기도 출장샵 Limited 춘천 출장안마 Casino Resort is 파주 출장마사지 located in Washington D.C. and features over 1,600 slots, table 의정부 출장마사지 games, poker, 목포 출장안마 blackjack, and poker games.

    YanıtlaSil