7 Kasım 2011

UCUZ UÇAK BİLETİ VE TÜM SEYAHATLERİNİZ İÇİN BİLMENİZ GEREKENLER - 1

Herkese selamlar,ucuz uçak bileti önerilerini ve aldığınız uçuşlardaki bilmeniz gerekenleri paylaştım.Ayrıca her türlü seyahatler için önemli bilgiler mevcuttur.Herkese iyi tatiller :)

 

İnterneti Kullanın

Havayolu şirketlerinin internet sayfaları kadar internet üzerinden bilet satışı yapan siteler de işinize yarayacaktır. Gezginleri kısa süreli promosyonlar konusunda bilgilendiren ve doğrudan havayolu şirketi üzerinden rezervasyon yapmayı sağlayan www.airfarewatchdog.com ya da uçak biletinizi aldıktan sonraki indirimleri belirleyen ve paranızın bir kısmını geri almanızı sağlayan yapta.com gibi siteler uygun fiyata bilet bulmayı kolaylaştırıyor. Ayrıca sosyal paylaşım sitesi Twitter'da JetBlue, Virgin America, Türk Hava Yolları, Pegasus gibi havayolu şirketlerini takip ederek promosyonlardan haberdar olabilirsiniz.

Daha Uygun Fiyatlı Biletler İçin Karşılaştırın

Eğer farklı havayolu şirketlerinin uçtuğu bir hatta seyahat etmeyi düşünüyorsanız, bilet almadan önce mutlaka uçuşların fiyatlarına bakın. Tüm şirketler kendi ücretlerini kendileri belirlediklerinden, farklı şirketlerin aynı uçuşu yaptığı bu tip durumlarda fiyatlardan biri diğerine oranla daha düşük olur. http://www.skyscanner.net/http://www.ekobilet.com/ gibi internet siteleri çok sayıda havayolu şirketini karşılaştırabilmeniz için fırsat sunuyor.Ayrıca bu sitelere üye olduğunuz zaman rezervasyon yaparak ileride bilet almanızı sağlıyor.

Doğru Zamanlama

İade edilemez bilet satışı yapan havayolu şirketlerinin birçoğu, 24 saat içinde ya da ertesi günün gece yarısına kadar müşterilerinin ödemeyi iptal etme ve tam bir iade alma haklarını saklı tutarlar. Ancak bu uygulamalarını ortalık yerde bağıra çağıra duyurmazlar. İşte size bazı başlıca havayollarının ve seyahat acentesi şirketlerinin iptal politikaları hakkında bilgiler:

Temizleme Operasyonu Sırasında Alabildiğinizin En İyisini Almaya Bakın

Çok satılan bir uçuş sırasında biletinizi hastalık veya bir başka nedenden ötürü öncelikli konumda olan bir yolcuyla takas etmeye gönüllü olursanız, bazı taşımacılık şirketlerinin sağladığı bir kolaylık olan bedava iç hatlar bileti kuponu uygulamasından faydalanabilirsiniz.

Bu temizleme operasyonunda yer almayı yani önceliği olan bir yolcu için yerinizi geri vermeyi kabul ederseniz şayet, bir sonraki uçuş için önerilen maddi karşılığı değil biletinizi geri verdiğinizi gösteren bir makbuz isteyin.

Ancak unutmadan söyleyelim ki para karşılığı yerine alacağınız gidiş-dönüş makbuzlarının, düzenli olarak verilen tüm uçuş ödülleri gibi karaborsaya ve giderek sıkılaşan kapasite kontrollerine maruz olması, kullanımlarını zorlaştırıyor. Bu yüzden para güvencesi veren makbuzlar en iyileri ve herhangi bir sınırlama taşımıyorlar. Ayrıca, şunu da hatırlatalım ki parasal seyahat makbuzunuzla aldığınız biletler düzenli uçuş millerinize eklenirken seyahat kredisi makbuzunuzla aldığınız biletlerle uçuş puanlarınızda bir fark yaratmıyor.

Biletlerinizi Beklemede Tutun

İade edilemez bilet satışı yapan havayolu şirketlerinin birçoğu, 24 saat içinde ya da ertesi günün gece yarısına kadar müşterilerinin ödemeyi iptal etme ve tam bir iade alma haklarını saklı tutarlar. Ancak bu uygulamalarını ortalık yerde bağıra çağıra duyurmazlar. İşte size bazı başlıca havayollarının ve seyahat acentesi şirketlerinin iptal politikaları hakkında bilgiler:
 Uçuşunuz İptal Edildiğinde Giriş Kapısı Sırasında Beklerken İki Kez Düşünün
Uçuşunuzun iptali mekanik problem ya da bilgisayar sorunu gibi havayollarına ait bir hatadan kaynaklanıyorsa ve şirketiniz sizi önceden belirlenmiş varış takviminize iki saat içinde döndüremiyorsa, Kural 240 olarak bilinen kural dahilinde havayolu şirketiniz sizi başka bir uçuşa koymalı.

Eğer uzun bir rötar söz konusuysa, hava limanındaki elektronik panolardan sizin destinasyonunuza giden diğer uçuşların –ve hatta diğer havayollarının- varış ve kalkış zamanlarını kontrol edin. Sonrasında olabildiğince hızlı hareket edin ki havayolu şirketinizin ücretsiz numarasını arayarak bir sonraki uçuştaki yerinizi garantileyebilin.

Yalnız havayolları şirketleri sözleşmelerinde bu kurala yer vermek zorunda değil. Bu yüzden biletinizi alırken sizin şirketinizin bu kuralı sözleşmeye dahil edip etmediğini mutlaka kontrol edin.

Y-Up Fare’e Evet

Y-Up Fare, ya da bir diğer adıyla Q-Up veya Z, sizi birinci sınıf bir biletin ücretinin yarısı fiyatına en ön koltuğa oturtabilen özel bir koltuk numarası. Havayolu şirketleri, bu kolay kolay bulunmayan kodu ya birinci sınıfın çok ciddi bir indirime uğramış hali ya da ekonomi sınıfının otomatik bir yükselmeye uğramış biçimi olarak tanımlıyorlar.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder